Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Bruisende gemeente

Gemeenten spelen een belangrijke rol in het cultuurbeleid: gezamenlijk geven zij het meest uit aan kunst en cultuur. Bovendien zijn zij vrij hun cultuurbeleid zelf in te vullen. D66 pleit ervoor dat gemeenten gebruik maken van hun mogelijkheden, maar ook over hun grenzen heen kijken door met bijvoorbeeld de provincie of buurgemeenten samen te werken.

De verbindende kracht van cultuur
Cultuur is het bindmiddel van de samenleving, of het nu beeldende kunst is, een festival, erfgoed, of welke uitingsvorm ook. Cultuuruitingen moeten bereikbaar zijn voor jong en oud, zowel bij het beleven ervan, het onderwijs erin, als gewoon het genieten. Cultuurhuis De Klinker is het culturele centrum van de gemeente.

Deel de schoonheid van Oldambt
Oldambt heeft een aantal unieke eigenschappen die nog te vaak onbekend zijn. Uitgestrekte kwelders, vergezichten, bos, een prachtig meer, een hoogwaardig internationaal erkent welnesscentrum en een gezellig oude winkelstad. Voor de Oldambtsters is het al bijna ‘gewoon’ geworden, maar menige bezoeker van buitenaf is vaak aangenaam verrast over al het moois dat onze gemeente te bieden heeft.

D66 Oldambt steunt initiatieven voor een bruisende gemeente voor eigen inwoners en toeristen.