Steun ons en help Nederland vooruit

Mobiliteit en infrastructuur

In (en tussen) veel steden en dorpen is het openbaar vervoer een uitstekende manier van reizen. Het OV in de gemeente Oldambt dient van hoge kwaliteit te zijn om mensen te verleiden voor de bus of de trein te kiezen. Dit betekent dat het OV in de gemeente op basis van maatwerk zo goed mogelijk verbonden moet blijven met hoofdkernen en treinstations, via regionale, landelijke en internationale verbindingen. Bereikbaarheid van de kernzone met de voorzieningen voor alle Oldambsters is van een groot belang voor de leefbaarheid.

In een krimpgebied als het Oldambt voorziet D66 dat regulier openbaar vervoer soms financieel niet meer in stand te houden is. Vraag gestuurd openbaar vervoer kan hiervoor een oplossing bieden. D66 wil dat de gemeente budgetten voor speciaal vervoer (zoals WMO of school) gaat combineren om zo toch vervoer aan te kunnen blijven bieden.

D66 wil dat een aantal verkeersknelpunten, zoals de Blauwe Roos, aangepakt worden. D66 pleit voor een infrastructureel meerjarenplan, waarin de mogelijkheid voor extra opritten naar de A7 en een nieuwe westelijke rondweg bij Winschoten wordt verkend.

Voor inwoners vanuit Oost-Groningen die gebruik willen maken van het grootstedelijke voorzieningsniveau van Groningen, moet het mogelijk worden om op latere tijdstippen terug naar het Oldambt te reizen met het openbaar vervoer. D66 wil dat de gemeente zich inzet om weer een late treinverbinding tussen Groningen en Winschoten te realiseren.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018