Steun ons en help Nederland vooruit

Wim Houwen

Eerste lijstopvolger

Winschoten

Over mij

Mijn naam is Wim Houwen, 49 jaar en samen met mijn vrouw Agnes Bouwman als zelfstandig ondernemer werkzaam in de financiële dienstverlening. Trotse vader van twee dochters: Loïs 18 jaar & Aurora 15 jaar.

Als geboren Oost Groninger en getogen Winschoter heb ik mijn jeugd, naast mijn studie, met name voetballend doorgebracht. Na te zijn afgestudeerd aan de Pabo (laatste lichting hbo in Winschoten) ben ik als dienstplichtig sergeant verbonden geweest aan “42 Brigade Geneeskundige Compagnie” in Assen.

Bijdragen

Sinds 2012 ben ik als commissielid verbonden aan de fractie van D66 Oldambt.
Waar heb ik me in de politiek met name mee beziggehouden de afgelopen jaren:

  • Bundelen van kracht diverse sportverenigingen in de gemeente.
  • Hoe kunnen wij er voor zorgen dat we scholen, de gemeente en ondernemers aan één tafel krijgen om er gezamenlijk voor te zorgen dat we een zogenaamde “braindrain” tegengaan?
  • Hoe trekken we weer mensen naar ons koopcentrum?
  • Hoge mate van laaggeletterdheid in combinatie met grote zorgafname – hoe gaan we dit probleem te lijf?
  • Krimp als kans om dingen anders en slimmer te organiseren.

Mijn drijfveren

Al vanaf mijn eerste gang naar de stembus stem ik onafgebroken D66; dat doe ik omdat dit de partij is die vertrouwt op de eigen kracht en ontwikkeling van mensen. Níet bij de pakken neerzitten als het tegenzit, maar juist dan opstaan en vechten voor je plek. Mensen zijn immers creatief en slim genoeg om zelf oplossingen te vinden voor de uitdagingen die ze in hun leven tegenkomen. D66 wil dan ook, dat de overheid deze kracht van mensen ondersteund en voldoende ruimte geeft. De sleutel voor verandering ligt bij ons zelf en daarbij moet de overheid zoveel mogelijk aansluiten. Samenwerken en daarbij grensoverschrijdend denken is daarbij overigens wel een vereiste!

Kortom: denken in oplossingen niet in onmogelijkheden, daar ligt wat mij betreft onze gezamenlijke toekomst!

Meer van Wim Houwen
Níet bij de pakken neerzitten als het tegenzit, maar juist dan opstaan en vechten voor je plek. Mensen zijn creatief en slim genoeg om zelf oplossingen te vinden voor de uitdagingen die ze in hun leven tegenkomen. D66 wil dan ook, dat de overheid deze kracht van mensen ondersteund en voldoende ruimte geeft. De sleutel voor verandering ligt bij ons zelf en daarbij moet de overheid zoveel mogelijk aansluiten.
- Wim Houwen