Steun ons en help Nederland vooruit

Fokke Fennema

Fractievoorzitter | Algemene Zaken, Openbare Orde en Veiligheid, Cultuur, Ruimtelijke Ordening

Winschoten

Over mij

Ik ben geboren in Oosterbeek, ging op school in Arnhem, en ben in 1971 naar Groningen gekomen om er Nederlands Recht en later ook Theologie te studeren. Na en tijdens mijn studie ben ik in verschillende beroepen werkzaam geweest. Nu ben ik als predikant al weer enige jaren verbonden aan de Doopsgezinde Gemeente Zeerijp/Zijldijk. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf: Rouw & Trouw.

Mijn belangstelling ligt, naast de politiek, in heel brede zin op het terrein van kunst en cultuur. Ik ben daarin ook altijd actief betrokken geweest, en ben dat nog steeds. Of het nu Monumentenzorg betreft, of het organiseren van de Moddermanlezing, het besturen van een muziekgezelschap of zelfs een heel orkest, ik doe dat en nog meer met erg veel plezier en enthousiasme.

Sleutelwoorden: muziek, beeldende kunst, verzamelaar, maar ook: een goed boek!

Mijn drijfveren

Mijn passie was en is de politiek. Ik ben sinds 1978 vrijwel onafgebroken lid van D66, en was daarin meestentijds ook actief. Zo was ik o.m. bestuurslid van de Regio Groningen, en de afdelingen Groningen en Haren, ben ik raadscommissielid geweest in Groningen, en raadslid in Haren. Nu ben ik al weer ruim vier jaar raadscommissielid in ’t Oldambt.

Mijn visie op gemeentepolitiek heeft alles te maken met een visioen. Mijn visioen als het om de toekomst van onze gemeente gaat, komt voort uit de weidse vergezichten die hier te vinden zijn. Het Oldambt is prachtig, heeft schitterende plekken en plaatsen, schone lucht en een uitstekende bereikbaarheid. Ik zíe het voor mij, ook voor later: hier kán het, je kúnt hier wonen, vrijuit leven, ondernemen, vooruitkomen, en je kinderen met een gerust hart laten opgroeien. Als je maar wilt, en het wil zien. Ik zie het!

Díe visie is ook terug te vinden in ons verkiezingsprogramma. D66 staat voor een politiek van reële opties. Wij zijn pragmatisch, en praten niemand naar de mond maar laten iedereen wel aan het woord. En we kiezen uiteindelijk voor redelijke en realiseerbare oplossingen. Dat doet D66 al meer dan vijftig jaar, en zo’n veertig jaar daarvan is dát de reden dat ík mij inzet voor deze partij. Denken, durven, en dan vooral ook: doen! D66!

Meer van Fokke Fennema
Oldambt is veel meer dan een gasveld. Het is een ruime, mooie gemeente met schone lucht. Veel mensen willen hier wonen en werken. Ik zet zich mij in voor het behoud van werkgelegenheid en verbetering van voorzieningen. Zoals door het tot stand brengen van snel internet en goed openbaar vervoer. Waar werkgelegenheid is, willen mensen wonen, helemaal in een mooie omgeving die goed bereikbaar is.
- Fokke Fennema