Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 19 mei 2019

Kandidaat Europarlementariër Raquel Garcia Hermida bezoekt ondernemers in Oldambt

Aanstaande maandag 20 mei bezoekt Raquel Garcia Hermida, nummer 8 op de kandidatenlijst van D66, onder andere Oude Pekela en Scheemda. Op 23 mei zijn de Europese verkiezingen. D66-kandidaten en -vrijwilligers gaan in het hele land in gesprek over het grote belang van Europa voor ons land en omgekeerd.

Raquel Garcia Hermida bezoekt twee vrouwelijke ondernemers uit Oost-Groningen en het gaat met hen in gesprek over de kansen die zij zien voor onze Europese toekomst. Raquel: “Europa is te belangrijk om niet te bespreken. Juist ook voor deze regio is Europa van levensbelang. Thema’s als innovatie, de energietransitie en sociaal ondernemen zijn voor onze toekomst van groot belang. Daarover ga ik graag in gesprek.”

In gesprek de Innovatie Hub Oost Groningen en Virol

Raquel gaat in gesprek met Eelkje Oldenburger, voorzitter Raad van Toezicht IHOG en Anneloes Oldenburger van Virol over de betekenis van de beide organisaties voor de regio in Europees perspectief. Maar ook over de kansen die de regio biedt voor vrouwen, met name vrouwelijke ondernemers.

Belang innovatie MKB in het Noorden in Europees perspectief

Na het bezoek aan de twee onderneemsters laat Raquel Garcia zich door Gea Vellinga van de Innovatiespotter informeren over de onbenutte innovatiekracht van het MKB in Noord-Nederland. Veel innovatieve MKB-bedrijven zijn niet zichtbaar waardoor kansen worden gemist. Dat gaat ten koste van het economisch perspectief op korte en lange termijn.

Programma:

13.00 uur, IHOG, Landgoed Westerlee, Hoofdweg 67 Westerlee, Eelkje Oldenburger
14.30 uur, Virol, Haven Zuidzijde 21, Scheemda, Anneloes Oldenburger
16.30 uur, Innovatiespotter, Gea Vellinga, Hotel Van Der Valk Hoogkerk