Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 19 maart 2019

Kies voor iemand uit Oost Groningen: Kies Magda Boven

De Provinciale Statenverkiezingen komen eraan. Aanstaande woensdag mogen we weer naar de stembus. “Waar stem ik precies voor en voor wie?” Is de vraag die veel mensen bezig houdt. Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen stem je voor het nieuwe parlement van de provincie. Als volksvertegenwoordiger van de provincie, stellen de Provinciale Staten op provincieniveau het beleid vast en controleren de uitvoering daarvan. Eigenlijk kan je zeggen dat de provincie verantwoordelijk is voor zaken die te groot zijn voor de gemeente en te klein voor het landelijk bestuur. Op dit moment zijn er 43 statenzetels in Groningen. Op dit moment zijn 28% van de statenleden in Groningen vrouw. Niet echt een afspiegeling van de samenleving.

Tip: kijk ook eens wat lager op de lijst
D66 Oldambt vindt het belangrijk dat het parlement een afspiegeling is van de samenleving in verhouding man/vrouw en jong/oud, maar ook dat er voldoende mensen vanuit het Ommeland in het parlement zitten. Stem daarom niet automatisch op de hoogst geplaatste man/ vrouw; hij/zij haalt het vaak ook zonder jouw stem. Maar kijk ook eens lager op de lijst en naar wie er uit Oost Groningen komt.

Tip: Magda Boven, plaatst 9 wil Oost-Groningen vertegenwoordigen
Magda Boven, opgegroeid in Scheemda en woonachtig in Winschoten, staat nummer #9 op de lijst van D66 en wil graag Oost-Groningen vertegenwoordigen in de Provinciale Staten. Het is belangrijk dat ook Oost-Groningen vertegenwoordigd wordt in de staten. Magda: “ik zet me graag in voor een Oost-Groningen waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen en dezelfde kansen krijgt. Nu en in de toekomst, voor jong en oud.”

Voor de aanpak van klimaatverandering
Als inwoners van de gemeente Oldambt en Oost-Groningen beseffen we maar al te goed hoe hard de energietransitie nodig is. De aardbevingen als gevolg van de gaswinning maken dit besef letterlijk voelbaar. Stoppen met de gaswinning zal banen kosten. Maar de energietransitie levert ook werk op. Plus lokale inkomsten en een gezonde leefomgeving. Samen met de andere gemeentes en de provincie, maken we van Groningen dé duurzame energieprovincie van Nederland en Noordwest-Europa.

Voor een leefbaar en bereikbaar Oost-Groningen
D66 vindt het belangrijk dat iedere inwoner het beste uit zichzelf kan halen en zich prettig voelt. Willen we Oost-Groningen leefbaar houden, dan zijn voorzieningen, goed onderwijs, snel internet, evenementen en betaalbare woningen dan ook cruciaal. Een goede bereikbaarheid zorgt er voor dat het aantrekkelijke blijft voor (jonge) mensen om zich hier te vestigen. Voor een bereikbaar Oldambt en Oost-Groningen is een infrastructuur nodig die uitgaat van een goede balans tussen vervoer via de weg, het spoor en het water. Met nieuwe vormen van mobiliteit houden we onze dorpen en steden bereikbaar en leefbaar op een slimme en groene manier.

Voor een sterk en groene economie
De Groningse economie draait op volle toeren en de werkgelegenheid stijgt. Wij willen dat de provincie Groningen volop doorgaat met het ondersteunen van de economie met slimme en groene plannen, waar we ook hier in Oost-Groningen van kunnen profiteren. De energietransitie zien wij als banenmotor en de circulaire economie heeft de toekomst. D66 wil Oldambt en Oost-Groningen nog aantrekkelijker maken voor zowel toeristen als ondernemers door de nadruk te leggen op een combinatie van natuur, sport, horeca en cultuur.

Denk jij er net zo over? Stem tijdens de Provinciale Staten Verkiezingen op 20 maart op D66, #9 Magda Boven uit Winschoten.