Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 16 maart 2019

D66-ers werken zich in het zweet tijdens NL doet

Op veel verschillende plekken staken D66’ers  de handen uit de mouwen in het kader van NLdoet. Dat is de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds, die mensen moet stimuleren om zich vaker belangeloos voor een ander in te zetten. Elk jaar doen er veel D66-ers mee. In Oldambt waren de D66’ers te vinden bij Park van Pomona (Blauwestad).

D66-ers Nelleke de Graaf en Henriëtte Davelaar hielpen samen met andere vrijwilligers mee met het aanplanten van nieuwe fruitbomen in het Park van Pomona, in de Blauwestad. Park van Pomona is een initiatief van bewoners van woongebied Het Park in Blauwestad. Zij hebben de groene brink in de wijk ingericht met een boomgaard met heel veel verschillende fruitbomen. Echter zijn een tiental fruitbomen helaas doodgegaan doordat er bij de aanplant geen drainage is aangelegd. Gelukkig is dit geregeld, dus tijd voor nieuwe bomen, zodat er deze zomer weer fruit geplukt kan worden voor verse appelsap en fruitlikeuren, gemaakt door Alambik.

Henriëtte Davelaar uit Oostwold, commissielid D66 Oldambt, “Wij denken aan morgen, dus we doen vandaag. Wij werken samen aan een vrije, veelbelovende en duurzame toekomst. Dat is de slogan van de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten Verkiezing 2019. Met zo’n slogan kan je niet anders dan ook dit jaar weer met NLdoet je handen uit de mouwen te steken. Letterlijker kan je het niet krijgen: We doen vandaag, om morgen en in de toekomst de boomgaard ook netjes te houden.”

Thema

Duurzaamheid

D66 streeft naar een klimaat neutraal Oldambt per 2025. Wat D66 betreft wordt Oldambt het groene voorbeeld voor de verduurzaming van Nederland, waar duurzaam leven en duurzaam ondernemerschap wordt gepromoot en gestimuleerd. Dat kan door innovatie te stimuleren en inwoners en ondernemers te belonen die actief willen werken aan het besparen en winnen van duurzame energie.

Lees meer