Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 maart 2019

Robot Jetten is verleden tijd…

De eerste dagen nadat hij Alexander Pechtold opvolgde waren voor Rob Jetten (fractievoorzitter D66) nog onwennig en kwamen zijn antwoorden gekunsteld over. Dit leverde hem de bijnaam Robot Jetten op. Maar na vijf maanden als fractievoorzitter van D66 kan er geconcludeerd worden dat hij op stoom is en dat hij het robot imago definitief van zich heeft afgeschud. Zit er onder dat pak dan toch een ware superman of Clark Kent?

D66 is weer de partij zoals ze begon: progressief en met lef
Toen D66 begon, in 1966, was het een partij van jonge dames en heren die vooruit wilden, die durfden anders te denken, die verandering wilden. Maar de jonge honden van toen, zijn allang niet jong meer. Toen Alexander Pechtold aangaf te willen stoppen, was het logisch geweest om een opvolger te kiezen uit één van de ervaren veertig- of vijftigplussers die D66 rijk is. Maar D66 maakte een keuze die getuigd van lef. Ze kozen voor een jonge hond met visie, die binnen de partij al heeft laten zien dat hij mensen kan verbinden. Iemand met lef, die durft radicale voorstellen te doen. Daarmee is D66 weer terug zoals ze ooit begonnen zijn: Een vernieuwde partij met progressieve gedachten en met lef, maar dit keer met de politieke ervaring om te komen tot verandering.

Rob Jetten, uitgegroeid tot inspirerende politicus
Rob Jetten sprak afgelopen zondag zelfverzekerd tijdens het D66 congres in Zaandam. Vloeiend kwamen zijn woorden eruit en hij wist de zaal te inspireren. Daarmee laat hij definitief de bijnaam Robot Jetten achter zich. In de media gaat alweer een nieuwe bijnaam rond. Alleen is het dit keer de geuzennaam van ‘Klimaatdrammer’. Rob Jetten, “Wij staan voor vooruitgang. Wij hebben het lef om radicale voorstellen te doen. Wij hebben het lef om samen te werken. Om onze idealen dichterbij te brengen.. Ik doe een oproep om niet weg te lopen, maar om samen door te lopen. Om niet te leven bij de gedachte hoe de wereld is, maar bij hoe de wereld zou kunnen zijn. Er is geen tijd meer om te dromen, maar het is tijd om te drammen. Ik wil iedereen graag meegeven; denk aan elkaar. Kies altijd voor de toekomst.”